dijous, 29 de setembre del 2011

Per aquells que heu tengut la làmina núm 3 incompleta, aquí teniu tres mapes que vos ajudaran per poder acabar de completar i fer-vos l'autocorrecció de la làmina esmentada (si la feia jo, el mapa quedava VERMELL...).








A més a més, aquí teniu dos links que vos rediccionaran a un web on podreu practicar la localització dels principals relleus de la geografia espanyola:

http://www.xtec.cat/~ealonso/flash/esporog1e.html

http://www.xtec.es/~ealonso/flash/esporog2e.html

ÍNDEX de les làmines CARPETA ACTIVITATS

En aquesta entrada vos deix dues imatges:

1) La primera correspon a l'índex de les làmines que segueix el llibre antic.
2) La segona correspon a l'índex de les làmines que segueix el llibre modern.





A continuació, aquells que teniu la CARPETA D'ACTIVITATS Cives del llibre antic vos recoman que imprimiu la imatge núm 2 i la dugueu sempre dins la vostra carpeta d'activitats. D'aquesta manera tendreu la correspondència entre unes i altres làmines, que com podreu comprovar no són les mateixes (han afegit un tema nou i han alterat l'ordre dels temes).

Així no hi haurà embulls!!!

Algún dubte sobre això???

LÀMINA 4: El relleu i les aigües de les Illes Balears

Davant els problemes que hem tingut a l'aula amb la Carpeta d'Activitats de Cives i l'inconvenient de les edicions antigues i modernes del llibre, he optat per posar-vos a continuació les imatges de tota la làmina 4 per no haver-vos de tornar a comprar una nova Carpeta d'Activitats:

- Les dues primeres imatges corresponen a la làmina, pero com que és més gran que un A4, està dividit en dues imatges.
- Les dues darreres imatges corresponen a les activitats del quadern.

Les imatges estan per ordre, cal imprimir-les i treballar-les:









Haurem de tenir una mica de paciència amb aquest inconvenient...! Per part meva vos don aquesta sol·lució...

dimecres, 28 de setembre del 2011

Relleu, costes, clima i aigües de les ILLES BALEARS

El proper dijous 29 de setembre i 30 de setembre l'objectiu a aconseguir i treballar a l'aula és conèixer, identificar i saber explicar els trets de la geografia física de les Illes Balears.

Per ampliar els coneixements sobre el nostre relleu i conèixer una mica millor el marc físic que habitam, vos deix en primer lloc un Power Point elaborat per dos professors/es de Geografia de l'IES Llorenç Garcies i Font, del qual he fet una selecció dels continguts que ens interessen en aquest moment. En el power point és una ampliació de continguts referents al relleu físic de les Illes Balears, però sobretot, recoman vos fixeu amb les imatges.



A continuació si mirau el menú de la dreta del nostre bloc, podreu veure que en el llistat de webs hi he afegit un link a l'Atles de les Illes Balears, el podeu visitar (amb el navegador Internet Explorer molt millor). Vos pot ser de gran utilitat de gran utilitat.

Les activitats en les quals treballarem aquests continguts són:
- Pàg. 17: 1-2-3-4-5-6
- Pàg. 19: 1-2-3-4-5-6
- Pàg. 20: 1-2-3
- Pàg. 21: 4-5-6-7-8
- Làmina de la Carpeta d'Activitats núm. 4

dilluns, 26 de setembre del 2011

UD 1 Vocabulari

Benvinguts/es al bloc d'aula de l'assignatura de Ciències Socials de 3r A! Tendrem un espai més (virtual) a compartir entre tots/es i l'anirem treballant dia a dia.

La primera entrada al bloc es tracta d'un llistat amb tot el vocabulari a treballar en aquesta primera Unitat Didàctica.

Aquí el teniu:
1. Relleu
2. Relleu continental
3. Relleu submarí
4. Ria
5. Fiord
6. Cap
7. Península
8. Istme
9. Illa
10. Arxipèlag
11. Golf
12. Badia
13. Dorsal oceànica
14. Fossa marina
15. Plana abissal
16. Plataforma continental
17. Talús continental
18. Muntanya
19. Depressió o conca
20. Vall
21. Vall fluvial
22. Vall glacial
23. Altiplà
24. Plana
25. Vessant hidrogràfic
26. Euràsia
27. Erosió
28. Massís
29. Delta
30. Estiatge


Les activitats a realitzar relacionades amb aquest vocabulari són dues:
a) Treballar el vocabulari individualment al vostre quadern de classe a l'apartat específic mencionat a l'aula.

b) En grups de 4 membres, heu d'elaborar un Power Point en el qual hi apareguin TOTS aquests conceptes. El power point ha de constar de mínim 31 diapositives (una per la portada-amb els noms dels membres que heu realitzat el power point, l'assignatura i el curs- i la resta de diapositives per a cada un dels conceptes), en les quals hi ha d'haver mínim una imatge exemplificativa del concepte i la definició.

RECORDAU UNES REGLES BÀSIQUES PER A FER LES DEFINICIONS:

Una definició és l'explicació del significat d'una paraula, concepte o idea. una definició ha de complir certs requisits per ser adequada:

1) Ser breu i clara.

2) Incloure els trets més importants que defineixen la idea que es vol explicar. No cal que inclogui aquelles característiques que són comunes a altres conceptes, sinó tan sols aquelles que són exclusives del concepte que volem definir.

3) No s'ha d'explicar els significats d'altres conceptes inclosos a la definició.

El power point millor elaborat estarà disponible per a la resta de companys en aquest bloc. A més, cada un dels membres del grup (si es constata que tots heu treballat de manera equitativa) tendreu un petit "premi".

Endavant que hi ha feina!!!