dimarts, 6 de març del 2012

Els SISTEMES ECONÒMICS + ACTIVITAT ONLINE

Aquí teniu la fitxa que vos he proporcionat a l'aula, el podeu descarregar directament aquí:

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxnZW8zcnBhbGN1ZGlhfGd4OjdmMGI2MjYyZDNhMmYwMmY




Després teniu la següent activitat, que la fareu on-line i posareu la resposta a un comentari, i en la mesura que anigueu enviant els comentaris, quan els tingui tots els publicaré:



SISTEMA CAPITALISTA
SISTEMA COMUNISTA
Com és la propietat?


Qui decideix què i com es produeix?


De què depenen els preus dels productes?


Quin és el paper de l’Estat en l’economia?





A més a més, vos deix enllaçat el següent vídeo sobre la llei de l'oferta i la demanda, i és important que el visualitzeu:

2 comentaris:

  1. 1-Com és la propietat?
    Al sistema capitalista la propietat és privada als mitjans de producció i el sistema comunista no reconeix la propietat privada dels mitjans de producció.

    2-Qui decideix què i com es produeix?
    Al sistema comunista l'estat controla tots els aspectes de l'economia. Decideix què produir i en quina quantitat per satisfer les necessitats socials que consideri oportunes. Al sistema capitalista l'estat intervenia poc en l'economia i es limitava a garantir el respecte de la propietat privada i el compliment de les lleis, però això presentava seriosos inconvenients.

    3-De què depenen els preus dels productes?
    Al sistema capitalista els preus dels productes depenen de la quantitat del producte, si és escàs pujen els preus i baixen quan hi ha productes de sobres per cobrir les demandes dels consumidors. Al sistema comunista no hi ha llibertat de mercat, la planificació de tota l'activitat econòmica fa que l'administració fixi els preus dels productes i decideix entre qui es repartiran els beneficis.

    4-Quin és el paper de l’Estat en l’economia?
    L'estat controla tots els aspectes de l'economia: És propietari de les empreses. Decideix què produir i en quina quantitat per satisfer les necessitats socials que consideri oportunes. No existeix llibertat de mercat, ja que la planificació de tota l'activitat econòmica fa que l'administració fixi els preus dels productes i decideix entre qui es repartiran els beneficis. Serveis públics molt desenvolupats.

    ResponElimina
  2. 1. Al sistema capitalista la propietat del mitjans de producció és privada i al sistema comunista no es reconeix la propietat privada dels mitjans de producció.
    2. Al sistema capitalista el venedor decideix què i com es produeix, pero a vegades l'Estat invevé per procurar limitar els riscos de la llibertat total de mercat i gorregir alguns problemes importants que sorgeixen. En canvi, al sistema comunista, l'estat decideix què produir i en quina quantitat per satisfer les necessitats socials que consideri oportunes.
    3.Al sistema capitalista el preu depen de la llei d'oferta i la demanda ( la producció i el preu d'un article s'incrementen quan el producte és escàs, i baixen quan hi ha productes de sobres per cobrir les demandes dels consumidors. Al sistema comunista el preu depen de l'estat, ja que és ell qui fixa els preus dels productes i decideix entre qui es repartiran els beneficis.
    4. Al sistema capitalista el paper de l'Estat només apareix per procurar limitar els riscos de la llibertat total de mercat i corregir algns problemes importants que sorgeixen. En canvi, al sistema comunista l'Estat controla tots els aspectes de l'ecnomia.

    ResponElimina