divendres, 23 de desembre del 2011

VACANCES DE NADAL: TASCA

Hola a tots/es,

Aquest post del bloc tan sols és per indicar-vos la feina de Ciències Socials (i també de tutoria...) que teniu per aquest Nadal 2011-2012, que tal vegada no va quedar massa clar aquests darrers dies:




Aquesta és la feina:






GAUDIU
DESCANSAU
I... RECUPERAU FORCES




Vos recoman que vingueu amb les "piles" ben carregades, ja que el segon trimestre és dur i decisiu, i els resultats d'aquest 1r trimestre no han estat d'allò més afalagadors.


BON NADAL

dimecres, 14 de desembre del 2011

Mapa conceptual general

Aquesta entrada tan sols és per deixar un mapa conceptual molt general del tipus d'Estat. Aquest mapa és important, i sobretot allò important és que sapigueu definir cada un dels conceptes que hi apareixen!

Activitats de Síntesi

Aquí teniu la pàgina escanejada, per aquells que sou usuaris de l'edició antiga del llibre, de les activitats de síntesi que demà corregirem a l'aula.

Recordau que heu de fer les activitats 1 (la podeu fer a llapis al llibre o bé a la pàgina impresa), activitat 3, 4 i la 6. Pensau que la 5 l'heu de fer on-line.

dimarts, 13 de desembre del 2011

Tasques UD 4: comentaris

Aquesta entrada únicament és un post per exposar els vostres mapes conceptuals i power points sobre els difernets tipus d'Estat. Allò que pretenc que faceu és que els mireu entre tots, i TOTS contenen errades o bé mancances, per tant el que hem de fer és posar les errades o mancances als comentaris que teniu abaix, seguint el següent esquema:

* Tasca de... (nom dels autors) i citar les errades o mancances.








TENIU FEINA A REVISAR!!!

dilluns, 12 de desembre del 2011

Examen UD 4 L'organització política de les societats (16/12/2011)

Pel proper examen de divendres dia 16, allò que hem après i serà important de cara a l'examen és el següent:


  1. Definir Estat, Nació, Estat-Nació i Plurinacional així com saber-ho exemplificar al menys amb un exemple. Treballat a l'aula entre les aportacions de tots.
  2. Explicar els elements que integren l'Estat (població, territori i poder). Treballat a partir del contingut de la pàg. 62 i de les aportacions en el bloc.
  3. Explicar que és una constitució i la seva importància.
  4. Anomenar i explicar els requisits bàsics per a que unes eleccions siguin democràtiques. (Pàgs. 65)
  5. Diferenciar entre referendum / eleccions, funcionari de carrera / càrrec polític / funcionari interí, estats democràtics / no democràtics.
  6. Explicar semblances i diferències, així com les característiques entre els règims democràtics i no democràtics: Monarquia Absoluta / Monarquia Parlamentària, Dictadura / Monarquia Absoluta, República / Monarquia Parlamentària, Estats Centralitzats / Estats Descentralitzats, Estast liberals / Estats Socials.
  7. Explicar en què consisteix la divisió de poders. (Pàgina 65)
  8. Argumentar els factors que han conduit a la transformació dels Estats tradicionals. (pàg. 70)
  9. Explicar i anomenar què és la ONU: fundació, objectius, institucions i organismes (Treballat a la làmina 9A, pàg. 72 i 73 i l'activitat online).
  10. Definir que és una ONG, explicar els tipus que hi ha i exemplificar-ho amb exemples concrets (pàgina 74-75, làmina 9B i fotocòpia).
  11. Definir multiculturalitat, cltura de masses i de consum.
  12. Identificar i definir el vocabulari bàsic de la UD 4 amb precisió i consició. (Activitat online)
  13. Ubicar en un mapa polític d'Europa 20 països (no vos pos el llistat perquè n'hi ha la meitat que ja els coneixeu... no aniré a recercar tampoc). Per practicar mitjançant un mapa interactiu podeu visitar el següent enllaç: http://www.luventicus.org/europa/mapa.html o sinó també descarregar-lo i fer-ho a mà: http://www.aularagon.org/files/espa/atlas/Mapa_mudo_politico_Europa.pdf

Si teniu dubtes, el bloc i les classes estan per resoldre'ls!

divendres, 9 de desembre del 2011

LES ONG

El següent document hi ha part de la informació de les ONG que hem treballat a l'aula (pensau a mirar els continguts del llibre també). Convé que l'imprimiu i el tengueu present per a l'examen:

Link de descàrrega:



SEMBLANCES I DIFERÈNCIES ENTRE DICTADURA I DEMOCRÀCIA

Aquí teniu una graella-resum de les diferències entre dictadura i democràcia. Pensau que aquesta comparació pot ser susceptible de ser pregunta d'examen el proper dia 16/12/2011:

El podeu descarregar al següent link: https://sites.google.com/site/geo3rpalcudia/geo3r/DIFER%C3%88NCIESENTREDICTADURESIDEMOCR%C3%80CIES.pdf?attredirects=0&d=1


dijous, 8 de desembre del 2011

ACTIVITAT LA ONU

Aquí teniu un document, el qual l'heu de descarregar al vostre ordinar i treballar-lo en el quadern. Allò que cal fer és emplenar la graella amb les informacions que teniu abaix de la graella sobre cada una de les institucions o organismes de la ONU. Aquesta tasca s'ha d'entregar el proper dimarts dia 13 de desembre.

El podeu descarregar directament en el següent enllaç: https://sites.google.com/site/geo3rpalcudia/geo3r/ActivitatLAONU.pdf?attredirects=0&d=1

LÀMINA 9A i 9B: la ONU i les ONG

Aquí teniu la làmina 9A i 9B, juntament amb les activitats del quadernet, corresponent a la carpeta d'activitats CIVES de l'edició nova. Per tant, aquells que no teniu la carpeta nova, caldrà que l'imprimiu i la treballeu, ja que l'heu d'entregar el proper dimarts 13/12/2011.



dijous, 1 de desembre del 2011

ACTIVITAT ONLINE: VOCABULARI UD 4. L'organització política de les societats

Avui a l'aula hem treballat la divisió de poders (legislatiu, executiu i judicial) i els tipus d'Estats Democràtics (Monarquia i República), no Democràtics (Monarquia Absoluta i Dictadura), així com segons la intervenció de l'Estat (socials o liberals) i segons la posició que hi ocupa la religió (teocràcies, laics i confessionals).

Com ja sabeu de les tres unitats didàctiques anteriors, de cada una d'elles treballam un vocabulari, que no podem anomenar bàsic perquè és extens, però si un vocabulari que ens permet d'una manera àmplia copsar la importància de tots i cada un dels conceptes "nous" que sorgeixen a les unitats didàctiques.

A més, aquesta unitat didàctica en què tractem conceptes tan importants com Dictadura, Monarquia (Parlamentària o Constitucional, i Absoluta), o els termes sufragi o sobirania, cal que els incorporeu en el vostre "propi diccionari" ja que el proper any, a la matèria de Socials donareu la Història Contemporània i per tant són uns conceptes que en teoria ja tocareu tenir assolits i ben assimilats.

Amb tot, el que cal ara mateix que comenceu a treballar el vocabulari que teniu a continuació, que donat que són molts de conceptes, he procedit a fer-ho com a la UD 3: jo vos don la definició i vosaltres tan sols heu de posar el concepte. (Per tant l'activitat 5 de la pàgina 78 queda treballat amb la fitxa que teniu a continuació). Pensau que aquest vocabulari ha de formar part de l'apartat final del quadern!!!

IMPORTANT: el corregirem ONLINE (autocorrecció). Per tant, abans de dia 14 de desembre heu de deixar un comentari amb el llistat de conceptes enumerats. Recordau que publicaré tots els comentaris el 14 el vespre (ja que dia 16 teniu l'examen, encara que si teniu dubtes perquè heu començat a estudiar una setmana abans, ejem, ejem, ho podem resoldre a l'aula).

El podeu descarregar al següent link:
https://sites.google.com/site/geo3rpalcudia/geo3r/VOCABULARI%20UNITAT%20DID%C3%80CTICA%204.pdf?attredirects=0&d=1