dilluns, 12 de desembre del 2011

Examen UD 4 L'organització política de les societats (16/12/2011)

Pel proper examen de divendres dia 16, allò que hem après i serà important de cara a l'examen és el següent:


  1. Definir Estat, Nació, Estat-Nació i Plurinacional així com saber-ho exemplificar al menys amb un exemple. Treballat a l'aula entre les aportacions de tots.
  2. Explicar els elements que integren l'Estat (població, territori i poder). Treballat a partir del contingut de la pàg. 62 i de les aportacions en el bloc.
  3. Explicar que és una constitució i la seva importància.
  4. Anomenar i explicar els requisits bàsics per a que unes eleccions siguin democràtiques. (Pàgs. 65)
  5. Diferenciar entre referendum / eleccions, funcionari de carrera / càrrec polític / funcionari interí, estats democràtics / no democràtics.
  6. Explicar semblances i diferències, així com les característiques entre els règims democràtics i no democràtics: Monarquia Absoluta / Monarquia Parlamentària, Dictadura / Monarquia Absoluta, República / Monarquia Parlamentària, Estats Centralitzats / Estats Descentralitzats, Estast liberals / Estats Socials.
  7. Explicar en què consisteix la divisió de poders. (Pàgina 65)
  8. Argumentar els factors que han conduit a la transformació dels Estats tradicionals. (pàg. 70)
  9. Explicar i anomenar què és la ONU: fundació, objectius, institucions i organismes (Treballat a la làmina 9A, pàg. 72 i 73 i l'activitat online).
  10. Definir que és una ONG, explicar els tipus que hi ha i exemplificar-ho amb exemples concrets (pàgina 74-75, làmina 9B i fotocòpia).
  11. Definir multiculturalitat, cltura de masses i de consum.
  12. Identificar i definir el vocabulari bàsic de la UD 4 amb precisió i consició. (Activitat online)
  13. Ubicar en un mapa polític d'Europa 20 països (no vos pos el llistat perquè n'hi ha la meitat que ja els coneixeu... no aniré a recercar tampoc). Per practicar mitjançant un mapa interactiu podeu visitar el següent enllaç: http://www.luventicus.org/europa/mapa.html o sinó també descarregar-lo i fer-ho a mà: http://www.aularagon.org/files/espa/atlas/Mapa_mudo_politico_Europa.pdf

Si teniu dubtes, el bloc i les classes estan per resoldre'ls!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada