dimecres, 8 de febrer del 2012

ACTIVITAT ONLINE: vídeos

Aquí teniu alguns vídeos que vos serviran per ampliar els continguts que anam veient a l'aula. L'activitat consisteix en què en visualitzeu al manco un i en deixeu un comentari en el següent post. L'activitat no és obligatòria, però sabeu que se té en compte dins el percentatge d'actitud.







4 comentaris:

  1. Vídeo 1:
    La constitució de 1978 va marcar el pas de la dictadura a la democràcia. Va ser aprovada pel congrés i el poble va ratificar en referendum i va ser sancionada pel Rey Juan Carles davant les corts.
    Vídeo 2:
    Els Reys votaren en el referendum per la constitució, malgrat la família reial no vota en les eleccions. La carta magna delimita els poders del Rey i estableix les seves funcions. Des d'aquell moment el Rey pasa a ser el "jefe" de l'estat de una monarquia parlamentària i la sobirania està en el poble. Finalment, el Rey promulgà la constitució.
    Vídeo 3:
    Una constitució són les normes que decideixen els grans temes que afecten a la societat, els drets dels ciutadans, lleis, decrets, tots tenen que estar sotmesos a aquesta super ley.
    Vídeo 4:
    Una constitució és una norma general de caràcter temporal(no és per a tota la vida). Defineix un estat social i democràtic de dret i una organització de l'estat, a través de les comunitats autònomes que demostren la pluralitat nacional.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé Josefina, alerta amb les faltes d'ortografia. La teva constància ha de servir de model per a la resta de la classe!

      Elimina
  2. Primer video:
    La constitució va ser aprovada per les Corts però per la seva entrada en vigor va ser necessari que el poble també la aprovés a través d'un referèndum. Més del 50 per cent la va aprovar i per tant el 27 de desembre del 1978 va ser sancionada pel Rei Joan Carles davant les Corts.
    Segon video:
    Al 1978 els reis voten al referendum constitucional malgrat que no poden. La carta magna delimita els poders del Rei i estableix quines són les seves funcions. A partir d'aquell moment pasa a el cap d'una monarquia parlamentària.
    El 27 de desembre el Rei promulga la constitució.
    Tercer video:
    Una consitució és una llei feta per un legislador que es el poble i decideix els grans termes que afecten a la societat. Representa els drets fundamentals dels ciutadas, el que pot fer i el que no, les lleis, etc.
    Quart video:
    La constitució és una norma que ordena la convivència en un moment determinat. Al nostre cas la constitució també significa drets socials i una forma d'ordenació de l'Estat que, al nostre cas, demostra una pluralitat nacional.

    ResponElimina