dimecres, 14 de març del 2012

Què és important per l'examen de la UD 8 del proper dimarts?

Per a l'examen de dimarts dia 20 de març, serà important ser capaç de:

  • Situar en un mapa polític d'Amèrica del Sud els diferents països. Heu treballat la làmina referent en això.
  • Definir amb concisió i precisió el vocabulari treballat en aquest unitat didàctica. El vocabulari bàsic el podeu trobar en aquesta entrada del bloc  http://geo3r.blogspot.com/2012/03/inici-de-la-unitat-didactica-vocabulari.html
  • Explicar què és l'activitat econòmica i el seu funcionament, sabent-ho exemplificar (les fases de producció, comercialització i consum, a més de saber diferenciar les activitats econòmiques dels distints sectors: primari, secundari, terciari). Treballat amb les activitat de la pàgina 124. Realitzareu un mapa conceptual de l'apartat, per tant, consultau-lo.
  • Analitzar els factors de producció (recursos naturals, treball i el capital), i saber posar exemples de cada un. Treballat a les activitats de la pàgina 127 i a la làmina 17A.
  • Explicar i comparar (semblances i diferències) entre els sistemes econòmics de subsistència, capitalista (o economia de mercat) i comunista (o de planificació central). Treballat a la fotocòpia que podeu trobar aquí  http://geo3r.blogspot.com/2012/03/els-sistemes-economics-activitat-online.html i en el llibre en les activitats 128-129.
  • Explicar la llei de l'oferta i la demanda a través de la interpretació d'una gràfica o de situacions "reals" del nostre dia a dia (afirmacions, un text...).  Treballat a les activitats de la pàgina 129.
  • Comprendre que són els agents econòmics (famílies, empreses i el sector públic) i llurs funcions. Treballat a la làmina 17B i a les activitats de la pàgina 131, a més d'un mapa conceptual.
  • Saber definir que és un impost, perquè és paguen impostos, que se financia amb la seva recaptació, qui els paguen... Molt important l'esquema de la pàgina 131 i podeu completar amb la informació proporcionada en la següent entrada del bloc:  http://geo3r.blogspot.com/2012/03/informacio-complementaria-els-impostos.html
  • Diferenciar entre població activa, ocupada i aturada, i analitzar el mercat laboral. Treballat a les activitats de la pàgina 133.

RECORDAU que pel dia de l'examen heu d'entregar el VOCABULARI, el qual el podeu realitzar a l'ordinador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada